[Vlog] Jelajah Pulau di Elnido

Jalan2Cuap2 – Setelah perjalanan panjang dari Manila ke Elnido akhirnya kami sampai di “Raja Ampat” Filipina. Kira-kira seindah Raja Ampat Indonesia nggak ya? Yuk diintip videonya, jangan lupa untuk memberikan komentarnya.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-5.jpg

Video dan foto berikut dibuat dengan iphone 6s dan diedit dengan aplikasi splice.

Jangan lupa untuk memberikan komentar dan like dan video di atas.

16 Comments on “[Vlog] Jelajah Pulau di Elnido

  1. Menariknyaaa dapat jelajah ke tempat orang. View menarik sangat indah tenang. Fotonya pon diambil bagus dan cantik sekali. Dapat buat aktiviti juga bagus untuk diri kita supaya dapat releasd stress dan bisa kosonvgkan minda.

    Suka

  2. Wow so nice island and very beautiful must go one day here.. videonya mantap sekali rasa teruja walaupun kita tidak pernah ke sana.

    Suka

  3. This Island looks awesome place to visit. First time heard about this island name and it will be at my list for my next holiday destination

    Suka

  4. Nampak menarik di sini. Filipina ni saya pernah libur ke Manila. Di sini belum libur lagi. Mungkin suatu hari nanti.

    Suka

  5. I have never been to the Philippines before. This place looks superb amazing. The view look full of natural view. It makes this place a perfect getaway and hope can visit one day.

    Suka

  6. Simply breathtaking when I watched the beautiful, stunning scenery of the island. Feel like I wanna visit the place as well. Just look at the crystal clear water.

    Suka

  7. Philipines memang perairan diaorng cantik sangat kan. Tempat ni tak pernah lagi pergi tapi sis pernah ke Bohol dan buat island hoping menaiki Pump boat jugak, memang best berjemur sampai hitam kulit..hehehe

    Suka

  8. Cantik nya keindahan semulajadi pulau ni… Satu ketenangan kalau ada kat sini…

    Suka

  9. Wahh, kelihatannya bagus sekali. Cantik sangat. Moga satu hari nanti berkesempatan ke sini.

    Suka

  10. Cantiknya view.. Kalau daoat cuti kat sini lepaskan tekanan selepas penat bekeeja memang best. Saya memang suka jalan jalan tempat macam ni. Rasa tenang je. Terima kasih buat vlofg ni at least saya tahu tempat yang best ni.

    Suka

  11. MasyaAllah.. Cantiknya view. Lagi lagi bila nampak air yang begitu jernih. Hingga boleh nampak dasar lautan. Teruja tengok.

    Suka

Tinggalkan Balasan ke hawa Batalkan balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: